Nieuwsbrief Kunst-Zicht

Expositie op zondag 15 januari 2016 van 11 tot 17 uur, Kerkstraat 1 in Dinther

Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we aan de Kerkstraat 1 in Dinther nog een aantal keren doorgaan met onze exposities. Zet u dus de volgende zondagen vast in uw agenda:

Zondag 15 januari, 19 februari, 19 maart en 16 april!

Samen met:

Saad Jasim, Marion de Goeij, Ali Khalil en Parwin Mirza

Saad Jasim is geboren in Bagdad. Daar heeft hij de kunstacademie gevolgd. Hij heeft de grafische richting gekozen en schilderkunst. Later is hij fotograaf en filmmaker geworden. Hij focuste zich op het sociale leven in Irak. Het zien van details maakt zijn werk bijzonder.
Hij heeft o.a. voor Unicef een reportage gemaakt over de gezondheid van kinderen. Deze foto’s zijn verschillende keren tentoongesteld. In Nederland heeft hij een fotoboek gemaakt over “1001 nacht wachten”, over mensen in een opvangkamp voor vluchtelingen.
Ook maakt hij films die op verschillende festivals vertoond worden. https://plus.google.com/110087252051622906129

Marion de Goeij:

Mijn hele leven werk ik al met klei. De massa geeft mij de mogelijkheid vormen te maken die ik wil. Destijds ben ik begonnen bij het Pieter Breughel instituut in Veghel.

Ik heb mijn grenzen opgezocht om die vervolgens  weer te overschrijden. 

De  machines die op het CHV-terrein  staan, bleken een  grote inspiratiebron.  Ze stralen zoveel zeggenschap uit, dat ik er van onder de indruk ben, ondanks dat het materieel goed is. Ze hebben  ons veel gebracht.  Die gave dicht ik ze  toe. Mijn objecten laten een stoerheid zien met een lieflijke kant.  Zo ben ik zelf eigenlijk ook wel .
Aan grote machines zit zoveel moois.  Mens en machine. De menselijke maat aanbrengen.  Ik wil  mijn eigen ziel erin leggen.  Een uitdrukking laten zijn van een idee.  Maakbaar, eenvoud,  onafhankelijk.    Met veel plezier heb ik aan deze machines gewerkt.   Afijn, kijk zelf maar…………………..

http://degoeijkeramiek.nl/welcome/

 

Parwin Mirza heeft de grafische opleiding aan het Instituut voor Schone Kunsten in Bagdad gevolgd. Ze gaf creatieve lessen aan een basisschool in Irak.
Later heeft Parwin in Zweden en Nederland aan verschillende tentoonstellingen meegedaan. Momenteel is haar werk in Den Haag op de tentoonstelling “vrouwen in kleur.
Verder doet ze vrijwilligerswerk dat met tekenen en schilderen te maken heeft. Ze geeft tekenles in een buurthuis in Den Haag en geeft les aan kleuters.

Schilderen is voor mij mijn hoofd leeg maken en me weer op te laden met positieve energie.

Het is een zoektocht naar rust en geluk door de kleuren die Ik op het doek schilder.
Ik word geïnspireerd door de emotionele inventaris en herinneringen die in het verleden in mijn geest zijn geslopen. Zij vormen mijn onderwerpen in het schilderij

Ali Khalil, geboren in Aman, Syrië, waar hij professor aan de universiteit was. Hij heeft al veel exposities gehad, vooral in het Midden-Oosten. Inmiddels woont hij in Heeswijk-Dinther en heeft zich meer toegelegd op het schilderen. Hij schildert taferelen uit de buurt, zoals de Kilsdonkse molen en het straatbeeld in Den Bosch. Ook maakt hij  sfeerschilderijen van de natuur en portretten.                                                                  

Sahel Al Tork kennen we van de vorige expositie:
Sahel is geboren in Bagdad en heeft een lange staat van dienst en heeft veel opleidingen gevolgd: webdesign, architectonische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en een brede kunstopleiding in Bagdad.

En Aafke Steenhuis laat open wat u ziet. Op verschillende plaatsen in het gebouw kunt u werk van haar zien.

http://www.aafkesteenhuis.com/

We zien u graag op onze volgende tentoonstelling op zondag 15 januari aan de

Kerkstraat 1 in Dinther!